Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η μυστηριώδης φράση του Στουρνάρα για το “ναυάγιο” στη συγχώνευση των δύο τραπεζών – Ο αγώνας της Eurobank για να παραμείνει ιδιωτική

Η μυστηριώδης φράση του Στουρνάρα για το “ναυάγιο” στη συγχώνευση των δύο τραπεζών – Ο αγώνας της Eurobank για να παραμείνει ιδιωτική

– Για το ναυάγιο στη συγχώνευση δήλωσε: Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο
– Οι καταθέσεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Στουρνάρας
– Στην Eurobank ψάχνουν απο ιδιώτες περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
– Ποιό είναι το σχέδιο της Eurobank για την επόμενη ημέρα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η περίεργη και μυστηριώδης δήλωση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και συγκεκριμένα για το γεγονός πως η τρόικα έβαλε μπλόκο στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι “κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε”.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και είναι μείζονος πρωταρχικής σημασίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας παράλληλα ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι υπεραρκετά για την κάλυψή του.

Η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων διασφαλίζει τόσο τις καταθέσεις όσο και τις θέσεις εργασίας, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Επιβεβαιώνοντας οι πληροφορίες του Newsit που θέλουν την Eurobank να αναζητεί στρατηγικούς επενδυτές προκειμένου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιησης της.

Σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών προκειμένου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιησης της, στρέφεται η eurobank, προκειμένου να αποφύγει να ενταχθεί στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποιηση στις τράπεζες εθνική και eurobank, που βρισκόντουσαν στο τελικό στάδιο της μεταξύ τους συγχωνεύσης, έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές.

Όπως τονίζουν πηγές της eurobank, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ο χρόνος περιορισμένος ενώ ταυτόχρονα οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν ευνοούν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Παρά τα αρνητικά αυτά δεδομένα όμως θα δοθεί μάχη προκειμένου να παραμείνει στον ιδιώτη τομέα η τράπεζα και να διαδραμάτισε ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας και επιχειρηματίες που εμπιστεύονται την διοικηση της τράπεζας

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank διαμορφώνονται στα 5,8 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγώνας δρόμου για να παραμείνει ιδιωτική η Εurobank – H αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζα

Επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά μετά το σοκ της αναστολής της συγχώνευσης

Τι σημαίνει το διαζύγιο μεταξύ Eθνικής και Eurobank – Ποιές είναι οι συνέπειες για τις καταθέσεις

Η τρόικα “έσπασε” το deal Εθνικής με Eurobank – Στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι δύο τράπεζες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε