Site icon NewsIT

Klarna: Διακόπτει τις πληρωμές μέσω Checkout – Τι σημαίνει για τους πελάτες της

24.06.2024 | 13:43
Klarna: Διακόπτει τις πληρωμές μέσω Checkout – Τι σημαίνει για τους πελάτες της

Portland, OR, USA - Oct 20, 2021: Assorted payment apps offering Buy Now Pay Later services are seen on an iPhone, including Afterpay, Affirm, Klarna, Sezzle, Zip (Quadpay), Perpay, and Tabby.

Να αποχωρήσει από μία από τις βασικές επιχειρήσεις πληρωμών της επιθυμεί η Klarna Bank AB, αφού ο γίγαντας της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας διαπίστωσε ότι η μονάδα δημιουργούσε σύγκρουση συμφερόντων με ομοειδείς εταιρείες, όπως η Adyen NV ή η Stripe Inc.

Μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον επιχειρηματία Kamjar Hajabdolahi συμφώνησε να αποκτήσει την επιχείρηση πληρωμής Checkout σε μια συμφωνία που αποτιμά τη μονάδα σε 5,4 δισ. κορώνες (520 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg News.

Η Klarna προσφέρει εδώ και καιρό στους εμπόρους δύο τρόπους για να προσφέρουν τις επιλογές πληρωμών της στους πελάτες τους.

Με το Checkout, ένας έμπορος λιανικής θα μπορούσε να συνεργαστεί απευθείας με την Klarna για να καταστήσει τις προσφορές της εταιρείας διαθέσιμες στον ιστότοπό του. Αλλά οι έμποροι θα μπορούσαν επίσης να συνεργαστούν με παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, όπως η Stripe ή η Adyen, για να καταστήσουν τις προσφορές της Klarna διαθέσιμες.

Αυτό σήμαινε ότι οι εν λόγω παίκτες υπήρξαν τόσο φίλοι όσο και εχθροί της Klarna. Από τη μία πλευρά, η Klarna θέλει να συνεργαστεί μαζί τους για να διασφαλίσει ότι οι προσφορές της θα λάβουν προνομιακή θέση στα οικοσυστήματά τους μαζί με αντιπάλους όπως η Apple Pay ή η PayPal. Από την άλλη πλευρά, η Klarna ανταγωνιζόταν με αυτούς για να προσφέρει τη λύση Checkout στους εμπόρους.

«Η Klarna επιθυμεί να εκποιήσει το Klarna Checkout για να αφαιρέσει τις τριβές και να επικεντρωθεί πλήρως στη συνεργασία με τα κανάλια διανομής της», σύμφωνα με τα έγγραφα. «Έτσι, δημιουργώντας μια απλή σχέση με όλους τους συνεργάτες χωρίς τη σύγκρουση PSP vs Checkout».

Εδώ και χρόνια, η Klarna επιδιώκει να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικοδόμηση των δεσμών της με αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και δεν έχει αναπτύξει ή πουλήσει ενεργά τη λύση Checkout από το 2021, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Παρόλα αυτά, η μονάδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα της κερδοφορίας της Klarna εντός της Ευρώπης και κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 40% στη Σουηδία.

«Η Klarna Checkout είναι πολύ αγαπητή σε μένα και ο αντίκτυπος που είχε στην πορεία της Klarna είναι τεράστιος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Klarna, Sebastian Siemiatkowski, σε δήλωσή του στο Bloomberg News. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκει ένα νέο σπίτι».

Οι υπάλληλοι της Klarna, συμπεριλαμβανομένων των Alexander Olsson, Jesper Eriksson, Rasmus Fahlander και Erik Gustafson, θα μεταφερθούν στη νέα αυτόνομη οντότητα, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η Deutsche Bank AG ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Klarna για τη συμφωνία, η οποία χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να καταρτιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι δύο εταιρείες ασχολήθηκαν με δεκάδες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και άλλους στρατηγικούς αγοραστές προτού αποφασίσουν να πουλήσουν στον Hajabdolahi και τους άλλους επενδυτές.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εμπορικούς εταίρους μας και να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας και τον οδικό χάρτη για τη συνεχή εξέλιξη της KCO», δήλωσε ο Hajabdolahi στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι η κοινοπραξία θα αναλάβει επίσημα την ιδιοκτησία της Klarna Checkout την 1η Οκτωβρίου.

Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με 336 εκατ. κορώνες σε μετοχικό κεφάλαιο και 1,7 δισ. κορώνες σε χρέος, σύμφωνα με τα έγγραφα. Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, μια πληρωμή βάσει επιδόσεων και μια συμφωνία μεριδίου εσόδων με την Klarna.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version