Οικονομία

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το β΄ εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015

Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015, παρότι η δυναμική της θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη απ' ότι αναμενόταν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στη νότια Γαλλία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν αναμένει απότομη επιβράδυνση στην Κίνα.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών έχει μόνο περιορισμένες συνέπειες και οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη, κυρίως με επενδύσεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία, όσο το χρέος τους εξακολουθεί να είναι βιώσιμο.

Η επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, θα είναι ελαφρώς διαφορετική από τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

“Η παγκόσμια δραστηριότητα επιταχύνεται αλλά η δυναμική της μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε καθώς η δυνητική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη και οι επενδύσεις … παραμένουν υποτονικές”.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα φέτος θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 7,5%.

“Παρά τα πολλά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης … η ανάκαμψη είναι μέτρια, επίπονη, εύθραυστη και μέτρα για την τόνωση της ζήτησης, παρά την καλή θέληση των κεντρικών τραπεζών, θα έχουν περιδοσμένες συνέπειες”, δήλωσε.

“Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε τις προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη”, πρόσθεσε. “Αυτή είναι η ευκαιρία σε ορισμένες χώρες να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, χωρίς να απειλείται η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το πλάνο για τη μείωση των φόρων
Βάση αυτού του σχεδίου κινείται το οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική που αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2026
Το πλάνο για τη μείωση των φόρων