Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Με άρωμα… χρέους οι συναντήσεις του Μπ. Κερέ – Τα είπε με Χαρδούβελη και Σαμαρά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την αγορά από την ΕΚΤ ενυπόθηκων τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα (γνωστό και ως μίνι ποσοτική χαλάρωση), έχει στόχο την αναχαίτιση του πολύ χαμηλού πληθωρισμού και την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Αντέχουν οι τράπεζες;

Κατά τη δίωρη συνάντηση, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τέθηκε και το θέμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται, ότι ο Μπενουά Κερέ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πληροφορίες λένε πως κατά την παραμονή του στην χώρα μας, ο Μπενουά Κερέ, εκτός από τις συναντήσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο χθες (σ.σ. Τετάρτη) και τους κ.κ. Χαρδούβελη και Σαμαρά σήμερα, συναντήθηκε και μεγάλους τραπεζίτες της χώρας, κάνοντας προπαρασκευαστικές επαφές για το μεγάλο ζήτημα της διευθέτησης της βιωσιμότητας του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η χρηματοδότηση 5 περιφερειών στο επίκεντρο της συνάντησης Χαρδούβελη – Βέμπερ

Τις προτάσεις της για “άμεση οικονομική ανάσα” στην αγορά κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον Γκ. Χαρδούβελη

ΕΝΦΙΑ και “κόκκινα” δάνεια στο επίκεντρο των συσκέψεων του Βενιζέλου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Τι είπαν Χαρδούβελης – Μητσοτάκης για μεταρρυθμίσεις και προσλήψεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε