Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης ο Γ. Στουρνάρας

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης ο Γ. Στουρνάρας

”Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα” δήλωσε πριν από λίγο ο Γ. Στουρνάρας, αφήνοντας ανοιχτή τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, προσθέτοντας πως δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές.

Σε ρόλο Πυθίας ο Γ. Στουρνάρας απάντησε με αμφίσημες δηλώσεις στο ερώτημα που του έγινε για τις μελλοντικές κινήσεις του.

”Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα”

”Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα” δήλωσε στον Βήμα FM, αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εξόδου του από το υπουργείο Οικονομικών.
Βέβαια οι δηλώσεις αυτές μπορούν να ερμηνευτούν και αλλιώς, δηλαδή πως μετά την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο στις αγορές αλλάζει η ατζέντα του υπουργού Οικονομικών.

”Προφητείες οι ημερομηνίες εξόδου στις αγορές”

Ως «προφητείες» που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα που προσδιορίζουν συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόδου της χώρας στις αγορές.

Ο Γ. Στουρνάρας πιθανότατα για διαπραγματευτικούς λόγους δεν ανοίγει τα χαρτιά του για την ημερομηνία εξόδου στις αγορές, λέγοντας πως δεν βιαζόμαστε την ώρα που το ένα μετά το άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο του εξωτερικού προσδιορίζει την ημέρα αυτή στην προσεχή Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, επαναλαμβάνεται ότι η έξοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει επισημάνει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για ένα έτος, και πως δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει μια τέτοια κίνηση, εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους. Ο ίδιος επίσης, έχει αναφέρει ότι το ποσό που θα ζητήσει η χώρα από τις αγορές θα είναι πολύ μικρότερο των 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Οι επενδυτές περιμένουν αυτήν την εβδομάδα την έξοδο στις αγορές

Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο περιμένοντας την έξοδο στις αγορές

Ανακοινώνεται τεράστιο deal για την τσιμεντοβιομηχανία

Στα 417,07 δισ. ευρώ το συνολικό εξωτερικό χρέος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε