Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Μειώνονται τα επιτόκια – Ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία του ευρώ θα δούμε φέτος σύμφωνα με τις προβλέψεις των παραγόντων της αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται τουλάχιστον να διατηρήσει τα ίδια επιτόκια ή ακόμη και να τα μειώσει στο απόλυτο μηδέν κάνοντας ακόμη πιο φθηνό το δανεισμό

Με τις τράπεζες να έχουν φθηνότερη ρευστότητα μειώνονται και τα επιτόκια για τους δανειολήπτες
που βλέπουν τη δόση τους να μειώνεται σταδιακά, ενώ η μείωση των επιτοκίων του ευρώ οδηγεί σε ταυτόχρονη πτώση του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor, ρίχνοντας τις δόσεις και εκείνων που έχουν στεγαστικό δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Για παράδειγμα, για ένα καταναλωτικό δάνειο 20.000 ευρώ για 5 χρόνια με επιτόκιο 13% η αρχική δόση είναι 455 ευρώ. Αν μέσω κάποιας ρύθμισης οφειλών το επιτόκιο μειωθεί σε 7%, η δόση πέφτει στα 396 ευρώ με τον δανειολήπτη να γλιτώνει σχεδόν 60 ευρώ τον μήνα ή 720 ευρώ κάθε χρόνο.

Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα οφέλη σε περίπτωση μείωσης του επιτοκίου σε στεγαστικό δάνειο όπου η διαφορά μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 2 μονάδες Η μείωση αυτή για ένα 25ετές δάνειο των 200.000 ευρώ μεταφράζεται σε κέρδος της τάξης των 225 ευρώ ανά μήνα ή 2.700 ευρώ σε ετήσια βάση.

Μάλιστα, οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα, οι τράπεζες διαθέτουν μια σειρά νέων προϊόντων και λύσεων για αναχρηματοδότηση οφειλών, επιτρέποντας στους πελάτες τους να μειώσουν τη δόση τους ακόμη και στο μισό.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε