Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μηταράκης: Με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση

Μηταράκης: Με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση

”Δεν βγήκαμε ακόμη από τη μάχη για την οικονομία μας και με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση” δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης που πρόσθεσε πως θα διατεθούν 20,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και στόχος είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Δεν βγήκαμε ακόμη από τη μάχη για την οικονομία μας και με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση. Διότι μπορεί να έχουμε φίλους, αλλά δεν έχουμε μόνο φίλους σε αυτό τον αγώνα που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πρέπει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη» επισήμανε.

θα διατεθούν 20,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και στόχος είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές δυσκολίες και υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι θα διατεθούν 20,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και στόχος είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας ώστε να πενταπλασιαστεί η ωφέλεια των κονδυλίων αυτών στην οικονομία μας.

μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθηθούν για εναρμόνιση στη νομοθεσία μας οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, για να πέσουν οι τιμές

Ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθηθούν για εναρμόνιση στη νομοθεσία μας οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, για να πέσουν οι τιμές «καθώς υπάρχουν δομικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και έφεραν αυξήσεις όπως πχ στο γάλα , μέσα στην κρίση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις» όπως είπε.

Τη δημιουργία χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους, προαναγγέλλει ο Ν.Μηταράκης

Η δυνατότητα έκδοσης νέων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί αντικείμενο προχωρημένης συζήτησης, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, από το βήμα του συνεδρίου «Global Capital Forum 2014 με θέμα: «Ελλάδα: ένας σταθερός επενδυτικός προορισμός».

Όπως είπε ο υφυπουργός, σκοπός είναι, μέσω μίας νέας αγοράς του χρηματιστηρίου, η εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη διαμόρφωση μίας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα.

Διαβάστε επίσης:

Κατακόκκινα σαν αίμα όλα τα Χρηματιστήρια – Κοντά στις 700 μονάδες τα spreads

Financial Times: Η κρίση στην Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο

”Κραχ” στην Ιαπωνία – Τεράστια πτώση στο Χρηματιστήριο

Η Ρωσία υποτιμά το ρούβλι

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε