Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μυτιληναίος: Πέρασε η φρικτή περίοδος της κρίσης

Μυτιληναίος: Πέρασε η φρικτή περίοδος της κρίσης

‘Ως επιχειρηματίες βλέπουμε πώς κινείται η πραγματική οικονομία και πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα” δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς στο CNBC, προσθέτοντας πως βελτιώνεται η ρευστότητα στην αγορά.

”Έχουμε δει τα χειρότερα” απάντησε ο κύριος Μυτιληναίος στην ερώτηση δημοσιογράφου του CNBC για την ελληνική οικονομία.

”Πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά και οι εγγυητικές των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονταν δεκτές, τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μια φρικτή περίοδος, αλλά τώρα υπάρχει βελτίωση, μπορούμε να το δούμε”

”Ως επιχειρηματίες βλέπουμε πώς κινείται η πραγματική οικονομία και πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα. Πρόκειται για αργή και επίπονη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας”.

Εντυπωσιακή ήταν η απάντηση του Ευ. Μυτιληναίου για το πως ένιωσαν την κρίση οι ελληνικές επιχειρήσεις και ιδίως την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες.
”Πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά και οι εγγυητικές των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονταν δεκτές, τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μια φρικτή περίοδος, αλλά τώρα υπάρχει βελτίωση, μπορούμε να το δούμε”.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε πως υπάρχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου.

Σύμφωνα με τον κύριο Μυτιληναίο προτεραιότητα τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους εργοδότες είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, όπου όμως κει εκεί διαπιστώνει μια σταδιακή αναστροφή.

Διαβάστε επίσης:
”Πάρτι” στα χρηματιστήρια λόγω Σκωτίας

”Πάρτε δάνειο και ξεπληρώστε λιγότερα από το αρχικό ποσό”

Πηγή Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε