Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Nokia: Οι πωλήσεις του β’ τριμήνου είναι οι χαμηλότερες από το 2015

Nokia: Οι πωλήσεις του β’ τριμήνου είναι οι χαμηλότερες από το 2015

Κατά το β’ τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις της Nokia ήταν οι χαμηλότερες από κάθε άλλη περίοδο από το 2015 και έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι αδύναμες επενδύσεις σε αναβαθμίσεις δικτύων κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να παρακωλύουν την αγορά εξοπλισμού 5G.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις της Nokia μειώθηκαν κατά 18% φθάνοντας τα 4,47 δισ. ευρώ (4,9 δισ. δολάρια) το β’ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Έσπου της Φινλανδίας σε σημερινή (18.7.2024) της ανακοίνωση.

Ο αριθμός των εσόδων δεν περιλαμβάνει την επιχείρηση υποθαλάσσιων καλωδίων, την οποία πωλεί και συγκρίνεται με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg για 4,76 δισ. ευρώ.

Η Nokia και η σκανδιναβική ανταγωνίστριά της Ericsson AB αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια μια θλιβερή αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με ελάχιστες ενδείξεις ότι οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας πρόκειται να επενδύσουν μεγάλα ποσά σε εξοπλισμό 5G σύντομα. Και οι δύο εταιρείες έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας τον τελευταίο χρόνο και έχουν εξορθολογήσει τις δραστηριότητές τους για να εξοικονομήσουν κόστος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις