Οικονομία

Οι ελληνικές τράπεζες “χαρίζουν” δισεκατομμύρια στον μεγιστάνα Τ. Πόλσον

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον έχει βγάλει τεράστια κέρδη από τις επενδύσεις του σε μετοχές ελληνικών τραπεζών.

Σε δισεκατομμύρια μετράει τα κέρδη του ο μεγιστάνας Τζον Πόλσον που επένδυσε τεράστια ποσά σε μετοχές ελληνικών τραπεζών.
Μυρίζοντας χρήμα ο Τζον Πόλσον ίδρυσε το Recovery Fund, που δικαιολογώντας την ονομασία του πόνταρε στην ανάκαμψη της αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters το Recovery Fund, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έβγαλε μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 κέρδη που αγγίζουν το 5,58% από το ράλι που έκαναν σε αυτό το διάστημα οι μετοχές των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.

Για να καταλάβει κανείς τι εστί ο Τζον Πόλσον αρκεί να αναφερθεί πως η εταιρεία – ναυαρχίδα του, με την επωνυμία Paulson & Co, διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 22 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:
Συνταγματική αλλαγή ζητούν οι βιομήχανοι από τον Σαμαρά

Πάνω το Χρηματιστήριο – Πετάει το ευρώ – Σταθερά τα spreads

Προσοχή στους δανειολήπτες – Κρατάει το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα