Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Ξεχάστε ό,τι είπαμε για το χρέος – Μετά τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

Πρωτογενές πλεόνασμα που θα φέρει αναδιάρθρωση του χρέους είπατε; Next year! Μάλλον, next summer, όπως μας ενημέρωσε ο Όλι Ρεν! Πρώτα οι ευρωεκλογές και μετά η…καυτή πατάτα του ελληνικού χρέους!

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2015-16 αλλά και για το χρέος της Ελλάδας θα ξεκινούσαν την άνοιξη και αφού η Eurostat έβαζε τη… σφραγίδα της στο πλεόνασμα. Αλλά ξεχάστε ό,τι ξέρατε.

Ο Όλι Ρεν από το Νταβός έδωσε νέο χρονοδιάγραμμα: ό,τι είναι να γίνει θα γίνει το καλοκαίρι και κυρίως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου!

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών μηνών», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας στην Αθήνα πριν το τέλος του Ιανουαρίου. Οι επικεφαλής της τρόικας, πρόσθεσε, θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει, δήλωσε ο Ρεν στη Wall Street Journal, αποδίδοντας τη στασιμότητα στην η αναθεώρηση του προγράμματος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα χρήματα από το πακέτο διάσωσης, αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγησή της», ξεκαθάρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alpha Bank κατά τρόικας: Αφήστε μας επιτέλους να αναπνεύσουμε

Αργεντίνος κροίσος θέλει να αγοράσει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια!

Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα για να επιστρέψει στην Ελλάδα

Στουρνάρας: “Δεν ζητούν νεα μέτρα. Διαπραγματευόμαστε”

ΣΥΡΙΖΑ: “Κυβερνητική αυτογελοιοποίηση” στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

ΔΝΤ: Άγνωστο πότε θα έρθει η τρόικα στην Ελλάδα

Στο ποσό – μαμούθ των 500 εκατ. το κόστος από την δικαίωση των ενστόλων, λέει έλληνας αξιωματούχος στο REUTERS – Συναγερμός σε κυβέρνηση και τρόικα!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε