Δευτέρα, 25 Νοε.
7oC Αθήνα

“Ψίχουλα” στα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ – Από τα 2062 πρόσωπα έχουν εισπραχθεί μόλις 37,6 εκατ. ευρώ

“Ψίχουλα” στα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ – Από τα 2062 πρόσωπα έχουν εισπραχθεί μόλις 37,6 εκατ. ευρώ

Μεγάλες προσδοκίες, αλλά λίγα έσοδα από τις λίστες. Αν θυμηθούμε τα τρία δισ. που υποσχόταν ο πρώτος αρμόδιος υπουργός κύριος Νικολούδης, μπορούμε να πούμε πως τα αποτελέσματα δείχνουν πως πολύ δύσκολα οι έλεγχοι αποδίδουν χρήματα.

Απόδειξη τα ποσά που εισπράχτηκαν από τα 2062 πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Οι έλεγχοι που ολοκληρώθηκαν ως τώρα είναι 177 από 365 που ξεκίνησαν από το 2014 (αλήθεια γιατί τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των ελέγχων;) και μαζί με τα 9 άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ,τα ποσά που βεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 234 εκατομμύρια ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 37,6 εκατομμύρια ευρώ. Είναι γεγονός από τη σύγκριση των στοιχείων φαίνεται πως επιταχύνονται οι έλεγχοι.

Από τη λίστα Μπόργιανς η οποία είναι πιο φρέσκια ξεκίνησαν 82 έλεγχοι, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα κανένας και επομένως δεν βεβαιώθηκαν, ούτε εισπράχτηκαν κάποια χρήματα.

Οι αριθμοί αυτοί δικαιώνουν και όλους εκείνους οι οποίοι επιθυμούν και βιάζονται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αυτοκαταγγελία, γιατί αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των υποθέσεων και ο χρόνος απαιτείται για έλεγχο, γίνεται φανερό πως με το σημερινό σύστημα δεν θα ολοκληρωθούν ούτε σε …200 χρόνια.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι πολλά έσοδα αναμένονται από τους ελέγχους των εφοριών, αφού έγιναν στο πρώτο εννεάμηνο 17.149 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1,273,4 εκατομμύρια ευρώ (για την είσπραξη δεν υπάρχουν στοιχεία).

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα στοιχεία από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το οποίο διενήργησε 173 ελέγχους και καταλόγισε 394 εκατομμύρια ευρώ και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων που καταλόγισε 484,4 εκατομμύρια ευρώ και εισέπραξε 97,1 εκατ.

Οσον αφορά για τα περίφημα εμβάσματα που έχουν σταλεί στο εξωτερικό τα στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν 2.156 έλεγχοι και από αυτούς ολοκληρώθηκαν 854 που είχαν σαν αποτέλεσμα να βεβαιωθούν από τους ελεγκτές ποσά ύψους 356,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος στις τουριστικές περιοχές την καλοκαιρινή περίοδο διενεργήθηκαν φέτος 28.413 έλεγχοι μόνο από τις εφορίες, ενώ πέρυσι είχαν γίνει 39.614 από τρεις υπηρεσίες και μεταξύ (συμπεριλαμβάνονται ΣΔΟΕ και ΥΕΔΔΕ).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε