Κυριακή, 7 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ποιές είναι οι ενστάσεις της τρόικας στην συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

Ποιές είναι οι ενστάσεις της τρόικας στην συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για εμπλοκή στην συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank, όχι από τις ίδιες τις τράπεζες ή από την κυβέρνηση αλλά από την τρόικα.

Ενώ είχε δώσει το πράσινο φως, η τρόικα ισχυρίζεται ότι η νέα τράπεζα θα είναι μεγάλη σε μέγεθος, θα έχει υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες και, όπως υποστηρίζεται από τους εκπροσώπους της, θα είναι δύσκολο να πωληθεί στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους τους οποίους μεταξύ άλλων επικαλείται και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των αυξημένων επισφαλειών αλλά κυρίως ότι το συνολικό ενεργητικό της ενιαίας τράπεζας θα προσεγγίσει τα 170 δισ. ευρώ – σχεδόν όσο ολόκληρο το ΑΕΠ της Ελλάδος – είναι οι βασικοί λόγοι που επικαλείται η τρόικα για να στηρίξει την αντίδρασή της στο ντιλ.

Αντ’ αυτού, το σχέδιο των δανειστών είναι να ανακεφαλαιοποιηθούν ο δύο τράπεζες χωριστά, με ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι πιο εύκολη η πώλησή τους.

Πληροφορίες πάντως λένε ότι η Εθνική δεν έχει δεχθεί καμία σχετική κρούση είτε επίσημα είτε ανεπίσημα από την τρόικα, ενώ ακόμα και αν προκύψει οι διαδικασίες συγχώνευσης έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να παγώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον Ιούνιο η νομική συγχώνευση Εθνικής- Eurobank

Αρχίζει η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank

Διχογνωμία στην τρόικα για τη συγχώνευση Εθνικής Eurobank

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε