Οικονομία

Πωλείται το 29% του ΟΠΑΠ και 500 στρέμματα στην Κέρκυρα

Με ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας προαναγγέλλει περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Κρατικού Οργανισμού Στοιχημάτων.

Δρομολογούνται από την κυβέρνηση οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου η έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Σημειώνεται ότι, εάν πωληθεί το 29%, το Δημόσιο θα κατέχει περίπου 5% του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι:

1. Έγκριση του τελικών συμβατικών κειμένων για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές.

2. Έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

3. Έναρξη της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή της Κασιόπη Κέρκυρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες 6 αποκρατικοποιήσεις

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.