Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πως αεροπλάνα της Lufthansa έφερναν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα – Το task force της ΤτΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης – “Χλώμιασε” ο Προβόπουλος

Πως αεροπλάνα της Lufthansa έφερναν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα – Το task force της ΤτΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης – “Χλώμιασε” ο Προβόπουλος

– Όλη η αλήθεια για τη μυστική επιχείρηση “Ευρω-SOS”
– Οι σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην “αίθουσα 210” της Τράπεζας της Ελλάδος
– Οι πτήσεις γεμάτες με δισεκατομμύρια ευρώ επειδή οι τράπεζες δεν είχαν αποθέματα
– Όλα έγιναν μυστικά για να μην προκληθεί πανδαιμόνιο, αφού οι ήδη πανικόβλητοι πολίτες άδειαζαν τα ATM
– Τα ανοιχτά φώτα του νομισματοκοπείου, που γεννούσε σενάρια πως “κόβεται χρήμα”

Οι σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην “αίθουσα 210” της Τράπεζας της Ελλάδος προεκλογικά, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2012,  ξεπερνούν και τη φαντασία του καλύτερου σκηνοθέτη τρόμου, όπως δημοσιεύει σήμερα το “Έθνος”.

Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2012, οι πολίτες βρίσκονταν σε πανικό, καθώς τα σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας, αλλά και εξόδου της από το ευρώ, ήταν σχεδόν καθημερινότητα. Αποτέλεσμα ήταν να γίνονται καθημερινά αναλήψεις ρεκόρ από τις ελληνικές τράπεζες, με συνέπεια αυτές κυριολεκτικά να αδειάσουν, γεγονός που, φυσικά, δεν έγινε γνωστό, αφού θα προκαλούσε πανδαιμόνιο στην ελληνική κοινωνία.

Οι πτήσεις γεμάτες με δισεκατομμύρια ευρώ

Ναυλωμένα αεροπλάνα, κυρίως της Lufthansa, με πακεταρισμένα χαρτνομίσματα τως 50 και 100 ευρώ, έφταναν κρυφά στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για να προμηθεύσουν τις τράπεζες με ρευστό, αφού είχαν ξεμείνει από την απόσυρση των καταθετών που ένιωθαν την αγωνία ότι θα έχαναν τα χρήματά τους λόγω της φήμης ότι η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Το σχέδιο και την εκτέλεση υπογράφει η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και ιδιαίτερα η ομάδα που συστάθηκε για τη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης, την οποία είχε διαγνώσει από τα μέσα του 2010.

“Το έλλειμμα ρευστού των τραπεζών έφτασε τα 3,5 δισ. ευρώ σήμερα (σ.σ 14 Ιουνίου 2012)”, άκουσε ο διοικητής της Τράπεζας να του λέει ο στενός του συνεργάτης και τότε ο κ. Προβόπουλος χλώμιασε.

Αμέσως, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της διαχείρισης κρίσεων στην “αίθουσα 210” της Τράπεζας της Ελλάδος. Μετά από μία σύσκεψη που θύμιζε “war room”, ο κ. Προβόπουλος επικοινώνησε με την ΕΚΤ για να ζητήσει να έρθει χρηματαποστολή με 5,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν τις επιχειρήσεις – Με κατασχέσεις απειλούνται πάνω από 260.000

Τόμσεν: Η πολιτική αναταραχή του ’11-’12 δεν άφησε την Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια

Όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σερβιτόρος στο Χάρβαρντ

Τσεκούρι στις συντάξεις – Ενοποίηση Ταμείων με μειώσεις στις επικουρικές και το εφάπαξ

Δόσεις από 50 ευρώ για χρέη προς τα ταμεία – Άτυπη τακτοποίηση για την αποφυγή κατασχέσεων και την είσπραξη οφειλών

7.500 εντολές κατασχέσεων για οφειλές στα Ταμεία σε ένα τρίμηνο!

Στον αέρα επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ – 500.000.000 ευρω χάνουν τα Ταμεία κάθε χρόνο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε