Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πως μειώνονται τα τεκμήρια και μικραίνει ο φόρος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα τεκμήρια καίνε τους πάντες αυξάνοντας κατακόρυφα τον φόρο. Πολλοί είναι όμως εκείνοι που μπορούν να μειώσουν τον φόρο που υπολογίζεται βάσει των τεκμηρίων και να γλιτώσουν πολλά χρήματα με μια απλή επίσκεψη στην εφορία.

Προσοχή. Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει πριν την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Πρώτα δηλαδή θα εκδοθεί ηλεκτρονικά η εκκαθάριση και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στην εφορία για να ζητήσει νέα εκκαθάριση.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στην εφορία με όλα τα δικαιολογητικά του ώστε να αποδείξει ότι τα έσοδά του ήταν μικρότερα και όχι αυτά που υπολογίζονται βάσει τεκμηρίων.

Στην περίπτωση που ο έφορος εγκρίνει τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης τότε θα γίνει νέα εκκαθάριση της δήλωσης και θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Τα τεκμήρια μπορούν να τα αμφισβητήσουν μια σειρά φορολογούμενοι όπως άνεργοι που δικαιούνται βοήθημα, άτομα που φιλοξενούνται σε συγγενείς πρώτου βαθμού που έχουν εισοδήματα από εμφανείς πηγές (μισθωτοί συνταξιούχοι), άτομα που υπηρετούν τη θητεία τους, νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία, ανήλικοι που έμειναν ορφανοί και βρέθηκαν με κάποιο περιουσιακό στοιχείο που φορολογείται όπως σπίτι ή αυτοκίνητο κλπ

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα πληρώνεται το ΕΚΑΣ στους δικαιούχους με αναπηρία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε