Οικονομία

Πώς θα “ξεζουμίσουν” τους πολίτες μέσω των φορολογικών δηλώσεων – Θα πληρώσουν ακόμα και εκείνοι με μηδενικό εισόδημα

- Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
- Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
- Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
- Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009

Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, όπου φιλοξενήθηκε ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων. Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος “τον τιμωρεί” κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Με βάση αυτό το παράδειγμα, τις αδικίες, αλλά και το γεγονός πως ένας πολίτης δεν θα ΜΠΟΡΕΙ πλέον να πληρώσει αυτά που τον καλεί το κράτος, ο κ. Αμπελιώτης προειδοποίησε ότι σε έναν-δύο μήνες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς.

Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέλυσε ο κ. Αμπελιώτης φαίνεται επίσης ότι η φορολογία αντί να βοηθήσει έναν πολύτεκνο ή τρίτεκνο έρχεται να τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ένας πατέρας 3 παιδιών με εισόδημα 20.000 ευρώ για το 2010 δεν πλήρωσε φόρο, ενώ φέτος θα πληρώσει φόρο 1720 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι το κράτος τον “τιμωρεί” επειδή έχει τρία παιδιά.

Στα δύο προηγούμενα παραδείγματα είναι επίσης απαραίτητο να διευκρινιστεί πως δεν αποτυπώνεται η έκτακτη εισφορά στο ρεύμα και για το ΕΤΑΚ το 2009.

Στο τελευταίο παράδειγμα με τα τραγικά του φορολογικού συστήματος, αποτυπώνεται ένας φορολογούμενος χωρίς εισόδημα που μένει σε κατοικία 70 τετραγωνικά, την οποία του την έχουν παραχωρήσει οι γονείς του. Αυτός ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση και επειδή δεν έχει εισόδημα δεν δηλώνει αποδείξεις. Επειδή όμως τον πιάνει το τεκμήριο λόγω της κατοικίας και το τεκμήριο διαβίωσης θα κληθεί να πληρώσει φόρο 201,50 ευρώ.

Αυτή η εικόνα αποδεικνύει το τραγικό κράτος και τις τραγικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν το αλλάξουν από μόνοι τους αυτό το σκηνικό, θα αλλαχτεί αναγκαστικά γιατί ο κόσμος δεν ΕΧΕΙ να δώσει άλλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να προσέξετε με τις αποδείξεις στη φορολογική σας δήλωση – Παραδείγματα

Παγίδα οι αποδείξεις στην εφορία!

Κανείς δεν θα ξεφύγει! – Στην εφορία ο μισθός του Ιουνίου – Ξεσκόνισμα των καταθέσεων εκείνων που φοροδιαφεύγουν!

Έκτακτο σχέδιο στο Δημόσιο – “Κράχ” στα έσοδα και κίνδυνος εσωτερικής στάσης πληρωμών

 

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα