Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το κλίμα είναι δυσμενές για αποκρατικοποιήσεις

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το κλίμα είναι δυσμενές για αποκρατικοποιήσεις

Σε συνέντευξη του στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει πως ”το Ελληνικό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ROSCO και τα ακίνητα που διαχειρίζεται θα δώσουν μεγάλη ώθηση στα έσοδα το 2014 και το 2015”.

Ο Κ. Μανιατόπουλος, τέταρτος προϊστάμενος του ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε δύο χρόνια, εξηγεί πως μπορεί να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις όταν η Ελλάδα στοχεύει σε 24 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, για να μειώσει το χρέος της που υπερβαίνει φέτος το 175% του ΑΕΠ.

” Το κλίμα είναι δυσμενές. Η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα ενδιαφερόταν για κάθε νέα προσφορά. Μένει να το δούμε. Ωστόσο με έναν μόνο υποψήφιο, δύσκολα μπορείς να κάνεις διαγωνισμό”

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει γιατί βάλτωσε η πώληση της ΔΕΠΑ στην GAZPROM.
” Το κλίμα είναι δυσμενές. Η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα ενδιαφερόταν για κάθε νέα προσφορά. Μένει να το δούμε. Ωστόσο με έναν μόνο υποψήφιο, δύσκολα μπορείς να κάνεις διαγωνισμό”.

Ο Κ. Μανιατόπουλος παραδέχεται πως ” κάποιες επενδύσεις θα προχωρήσουν γρήγορα και κάποιες άλλες πιο αργά. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, για να πιάσουμε το στόχο”.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά πως το Ελληνικό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ROSCO και τα ακίνητα, αποτελούν τα ”βαριά χαρτιά” του ταμείου αλλά δεν θα αποδώσουν άμεσα.
”Οταν οι συνθήκες ωριμάσουν -το βλέπω για το 2014 με 2015- θα μπορούν αυτά τα ακίνητα να δώσουν μεγάλη ώθηση στα έσοδα”.

Διαβάστε επίσης:
«Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε