Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ στον ΣΚΑΙ: “Για το ναυάγιο φταίνε οι Ρώσοι”

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ στον ΣΚΑΙ: “Για το ναυάγιο φταίνε οι Ρώσοι”

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Σταυρίδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00 κληθείς να σχολιάσει το ναυάγιο με τους Ρώσους, δήλωσε συγκεκριμένα πως δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου, αφού, όπως είπε, για την πώληση της ΔΕΠΑ υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε πως ύστερα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών, οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να μην έρθουν, ρίχνοντας έτσι το βάρος του ναυαγίου στη ρωσική πλευρά. Μάλιστα, σημείωσε πως “όταν αγοράζεις μία εταιρεία αγοράζεις και τα εισπρακτέα τιμολόγια. Εάν οι Ρώσοι τα θεωρούν επισφαλή μπορούν να ζητήσουν μείωση του κόστους αγοράς και όχι να αποχωρήσουν από το διαγωνισμό”.

Παράλληλα, έκανε λόγο για νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονικό διάστημα του νέου διαγωνισμού. Μάλιστα, σημείωσε ο κ. Σταυρίδης πως το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει από αύριο τις εναλλακτικές λύσεις, ενώ δήλωσε βέβαιος και αισιόδοξος πως αυτό το εμπόδιο με τη ΔΕΠΑ η Ελλάδα θα μπορέσει να το κεφαλαιοποιήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mετά το ρωσικό ναυάγιο η κυβέρνηση προχωράει σε νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ – Νέα ανακοίνωση από τη Gazprom: “Δεν εγκαταλείπουμε την Ελλάδα”

Ποιοί “έδιωξαν” την Gazprom από την Ελλάδα – Το παρασκήνιο πίσω από την απόσυρση των ρώσων από τις αποκρατικοποιήσεις – Αμηχανία στην κυβέρνηση!

Ρωσική… υποχώρηση! Ναυάγιο! Δεν υπέβαλαν προσφορές για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ οι GAZPROM και SINTEZ

Είδε Σαμαρά το αφεντικό της Gazprom

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε