εξέφρασε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ωστόσο πολύ σημαντικό το γεγονός πως «υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
«Τα γεγονότα δυστυχώς τρέχουν όχι προς ευχάριστη κατεύθυνση, καθώς οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες απέναντι στη χώρα μας, βλέπουν ότι οι αριθμοί είναι κακοί, με την έννοια ότι οι δανειακές μας ανάγκες θα είναι και τα επόμενα χρόνια υψηλές, όπως και φετος, και αυτό δημιουργεί μια εντύπωση ότι το χρέος μας τείνει να μεγαλώσει – αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στις αγορές», παρατήρησε ο κ. Προβόπουλος.
Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι «με τα ποσά τα οποία θα θέσει (σ.σ. ο μηχανισμός) στη διάθεση της χώρας μας, όταν χρειαστούν, και με την παρουσία των τριών οργανισμών Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΕΚΤ, ΔΝΤ , θα υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».
«Θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να μπούμε από έναν κύκλο προβλημάτων σε έναν ενάρετο κύκλο», συμπλήρωσε.
Με αφορμή αναφορά του κ. Παπούλια στην «πολυφωνική», όπως τη χαρακτήρισε, Γερμανία, ο κ. Προβόπουλος σχολίασε ότι «οι δημοκρατίες έχουν τη δική τους λογική, το εκλεκτορικό σώμα έχει τη δική του λογική, η οποία δεν είναι πάντα ίδια σε όλες τις χώρες».
«Υπάρχουν εκλογικές σκοπιμότητες, θα πρέπει λοιπόν με αυτό το πρίσμα να ερμηνεύουμε τα πράγματα», πρόσθεσε. Επανήλθε ωστόσο στον μηχανισμό στήριξης, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό πως έχουν πλέον αποσαφηνιστεί οι όροι και, εφόσον χρειαστεί, οι λεπτομέρειες είναι γνωστές».
Υποδεχόμενος τον κ. Προβόπουλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι διάβασε συνέντευξη του Νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς, στην οποία ο Αμερικανός καθηγητής μιλούσε για «τέλος της κυριαρχίας της Δύσης». «Μάλλον βιάζεται ο κ. Στίγκλιτς», απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης.