Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ρεν: Με την Ελλάδα δεν είναι ποτέ εύκολο – Θα βρούμε λύση για το δημοσιονομικό κενό

Ρεν: Με την Ελλάδα δεν είναι ποτέ εύκολο – Θα βρούμε λύση για το δημοσιονομικό κενό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση, για το ύψος του δημοσιονομικού κενού το 2013 και την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης για τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους», είπε.

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι τόσο οι εαρινές όσο και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, προβλέπουν ότι ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση. «Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές Αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομισιον: Τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα – Θα πετύχετε πρωτογενές πλεόνασμα

Σταϊκούρας: Νατο το πρωτογενές πλεόνασμα! 24% πάνω τα έσοδα

Συνέντευξη Σαμαρά: Να πάει το χαράτσι για τα ακίνητα στους δήμους

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι 4.000 που θα απολυθούν έως το τέλος το χρόνου – Σε αυτοδίκαιη αργία όσοι δεν απογράφησαν στα Πανεπιστήμια

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε