Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σαμαράς σε Βενιζέλο: Θα τ’ ακούσω αν κάνω τον Σαχινίδη διοικητή της ΤτΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Ακόμη και οι πιο απόρρητες συζητήσεις, κάποια στιγμή βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η συζήτηση για τον διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου έχει ανοίξει εδώ και καιρό, με τις φήμες να θέλουν ως πρώτο υποψήφιο τον νυν υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Το θέμα έχει συζητηθεί, φυσικά, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σε μια από τις συζητήσεις αυτές, “έπεσε” στο τραπέζι το όνομα του Φίλιππου Σαχινίδη. Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς το ξέκοψε μαχαίρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πως δε μπορεί να στηρίξει με τέτοια επιλογή. Το γιατί, του το εξήγησε επίσης…

Το περιεχόμενο της συζήτησης αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης και όπως αναφέρει το πληροφορήθηκε “εντελώς τυχαίως, από ένα «πηγαδάκι» στελεχών του ΠαΣοΚ στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς»”.

Σαχινίδης: Πρόεδρε, ποιος θα γίνει διοικητής;

Περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης: «Ο κ. Βενιζέλος, μου έλεγαν, συνομιλούσε με συνεργάτες του όταν στο «πηγαδάκι» εμφανίστηκε ο κ. Φ. Σαχινίδης. Τον βλέπει ο κ. Βενιζέλος και λέει χαμογελώντας στους υπολοίπους: “Και ο Φίλιππος εξέδωσε ανακοίνωση γιατί τοποθετήθηκε ο Γιάννης Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ”. Ο κ. Σαχινίδης βρήκε την ευκαιρία και ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο του κόμματός του: “Πρόεδρε, ποιος θα πάει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;”».

Γιατί ο Σαμαράς έριξε… μαύρο στον Σαχινίδη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως φέρεται να είπε στο “πηγαδάκι”, πρότεινε τον Φίλιππο Σαχινίδη. Συνεχίζει την περιγραφή ο ΒΗΜΑτοδότης: «(…) Είχε, όπως είπε, κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Γ. Προβόπουλο στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

“Θα πρέπει να πάει κάποιος από το ΠαΣοΚ” πρότεινε ευθέως, χωρίς περιστροφές, στον κ. Σαμαρά. Και γυρνώντας προς το μέρος του κ. Σαχινίδη του είπε: “Και πρότεινα στον Πρωθυπουργό να πας εσύ, Φίλιππε. Είσαι ο κατάλληλος”. Έπεσε προς στιγμήν παγωμάρα στο πηγαδάκι, αλλά το καλύτερο το είπε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος.

Δηλαδή, αποκάλυψε τι ακριβώς του απάντησε ο κ. Σαμαράς ακούγοντας το όνομα Σαχινίδης. “Ρε παιδί μου, αυτός ο Φίλιππος έχει συνδυάσει το όνομά του με το σκληρό Μνημόνιο που έχει εκτροχιάσει τα ελλείμματα. Ήρθε αμέσως μετά η ύφεση, εκτοξεύτηκε η ανεργία. Ελήφθησαν σκληρά μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Μαζί με τον άλλον (σ.σ.: εννοεί τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου) έφεραν την οικονομία σ’ αυτά τα χάλια. Αν τον τοποθετήσω διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα μου τα ψάλουν οι πάντες, δεν θα μπορώ μετά να σταθώ στα πόδια μου. Όλοι θα με κατακρίνουν…”». Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε τη συζήτηση εκεί και ο κ. Σαχινίδης έκανε μεταβολή και απομακρύνθηκε», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν επιστρέφει σήμερα στο Μαξίμου ο Σαμαράς

Οι μυστικές συναντήσεις του Σαμαρά με Ρώσους στο Άγιο Όρος

Μπαρόζο: Σας στηρίζουμε, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού ο Αντώνης Σαμαράς

Ταύρος εν… υαλοπωλείω ο Bono: Η τρόικα μας “πήδηξε”! Καρφιά κατά Μέρκελ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε