Οικονομία

Σίγουρη η ελληνική πτώχευση – Eγκαταλείπει την Ελλάδα η τρόικα;”

Η Wall Street Journal έχει θέμα με τίτλο : ' Η'Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της'' και εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
 

Διαβάστε με ποιό χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφουν σήμερα στην Wall Street Journal την κατάσταση της οικονομίας μας : ”Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης”.
 
Ο συντάκτης του άρθρου εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική πτώχευση : ”όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμό, παραμένει αναδιάρθρωση”.
 
Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος, που είναι οικονομολόγος, ”βλέπει” επιστροφή στη δραχμή και προειδοποιεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων : ”Σκεφτείτε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πληρωθείτε σε δραχμές αντί για ευρώ. Αλλά έτσι είναι οι επενδύσεις”.
 
Όσο για την επόμενη ημέρα για την οικονομία μας, ο αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος της Wall Street Journal, προφητεύει ακόμα πιο άγρια λιτότητα με γερμανικούς όρους αφού μάλιστα δεν υπάρχει πια ο Ντομινίκ Στρος Καν για να μας βοηθήσει!
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.