Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σήμερα η συνεδρίαση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Σήμερα η συνεδρίαση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Ιστορική θα είναι η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, καθώς θα είναι η τελευταία πριν την υποβάθμιση του, μετά από 12 χρόνια, σε αναδυόμενη αγορά και όλοι αναμένουν πολύ δυνατό τζίρο που αναμένεται στο κλείσιμο να προσεγγίσει ακόμα και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Από αύριο ενεργοποιείται ο νέος δείκτης MSCI Greece Emerging, που πολύ απλά σημαίνει πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη αγορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.
Η συγκυρία τα έφερε έτσι που η είσοδος των δέκα μετοχών που θα μετάσχουν στον νέο δείκτη MSCI συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια υπέρβασης των 1.200 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Οι προσδοκίες για μεγάλες εισροές κεφαλαίων και για ανοδική κίνηση ”πατάνε” στους εξής λόγους:

 

– η υποβάθμιση σε αναδυόμενη αγορά γίνεται πλεονέκτημα γιατί η Ελλάδα είναι δεμένη σε ισχυρό νόμισμα, το ευρώ, και συνεπώς αποτελεί ευκαιρία εισόδου σε ”φθηνή” αγορά που όμως δεν έχει ουσιαστικά κανένα συναλλαγματικό ρίσκο

– η αναμενόμενη επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής

– αναμένεται αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Eurobank

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε