Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει σε κρίση – Θα χρειαστεί 11 δισ.ευρώ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει σε κρίση – Θα χρειαστεί 11 δισ.ευρώ

”Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, αλλά η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής” δηλώνει ο Σόιμπλε προσθέτοντας πως ”η εκτίμηση για νέα βοήθεια 11 δισ. ευρώ δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστική”.

Σε συνέντευξη του στην Passauer Neue Presse ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά συμφωνεί με το ΔΝΤ για το νέο πακέτο βοήθειας που θα χρειαστεί η Ελλάδα.
”Η εκτίμηση για νέα βοήθεια 11 δισ. ευρώ δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστική. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για κλάσμα των προηγούμενων πακέτων. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, αλλά η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής”.

Ο Σόιμπλε για πολλοστή φορά απέρριψε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ενώ απέφυγε με ”ντρίμπλα” το πόσο κερδίζει η Γερμανία από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Η εκτίμηση για νέα βοήθεια 11 δισ. ευρώ δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστική. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για κλάσμα των προηγούμενων πακέτων. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, αλλά η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής

”Η νομισματική πολιτική φθηνού χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο είναι σημάδι οικονομικής αδυναμίας ορισμένων χωρών. Όταν η ανάπτυξη επιταχυνθεί, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αυξήσουν και πάλι τα επιτόκιά τους. Μπορεί να είναι καλό –που η Γερμανία δανείζεται τόσο φθηνά επειδή θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι υγειές.Μόλις η κατάσταση στην οικονομία αποκατασταθεί , τότε μια ασφαλής χώρας όπως η Γερμανία θα πρέπει να πληρώνει επιτόκιο ελαφρώς υψηλότερο του πληθωρισμού”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε