Δευτέρα, 26 Αυγ.
32oC Αθήνα

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια ενώ απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο Σόιμπλε τόνισε πως ”η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα, είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της ευρωζώνης”.

Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος-μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά έδειξε τι θα συμβεί στην Ευρώπη μόλις το κόμμα της Μέρκελ κερδίσει τις εκλογές.
”Μια ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει και όχι να ζητάνε περισσότερα χρήματα από άλλους. Αυτός είναι λάθος τρόπος για να έχουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο.
Εάν η Καγκελάριος Μέρκελ επανεκλεγεί, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια ισχυρότερη Ευρώπη, αυτή είναι η γενική μας θέση. Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος-μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του”.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε η Ευρωζώνη ανακάμπτει.
”Μπορεί να δει κανείς εάν κοιτάξει τα επιτόκια των κρατικών χρεών, ότι είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο. Και οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της ευρωζώνης και ο μέσος όρος των ελλειμμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία τρία χρόνια”.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα βγάζει ξανά Καγκελάριο την Μέρκελ

Μαύρη τρύπα πολλών δισ. βλέπουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε