Οικονομία

Στο 27% ανέβηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο

Νέα αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα σημειώθηκε τον Φεβρουάριο με το ποσοστό να φτάνει στο 27%, από 26,7% τον Ιανουάριο του 2013 και 21,9% τον Φεβρουάριο του 2012.

Στα 1.320.189 άτομα έφτασε ο στρατός των Ελλήνων ανέργων.
Δηλαδή προστέθηκαν μέσα σε ένα μήνα, από Ιανουάριο σε Φεβρουάριο, άλλα 11.663 άτομα.

Εφιαλτική είναι η σύγκριση ακόμα και με τον Φεβρουάριο του 2012, αφού σε μόλις 12 μήνες βγήκαν στην ανεργία άλλοι 245.021 Έλληνες.

Το Φεβρουάριο του 2013 την υψηλότερη ανεργία παρουσιάζει η ηλιακή ομάδα των 15-24 ετών με ποσοστό 64,2%, ενώ ακολουθεί η ομάδα 25-43 ετών με ποσοστό 36,2%.

Κατά γεωγραφική περιοχή “πρωταθλήτριες” στην ανεργία είναι οι Αττκή, Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα και Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 28,7%. Το χαμηλότερο ποσοστό (19,8%)καταγράφεται στην περιοχή του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Φόβοι για μπλόκο στην αύξηση των αμυντικών δαπανών και την χαλάρωση φρένου χρέους από AfD και Linke παρά την πιθανή κυβέρνηση CDU – SPD
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Γερμανία μετεκλογικά είναι είναι πως δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην πολιτική-στρατιωτική προστασία των ΗΠΑ ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, υποστηρίζει η Handelsblatt
Deutsche Bank Building in Frankfurt