Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Στουρνάρας – Τόμσεν: Η συμφωνία έκλεισε!

Στουρνάρας – Τόμσεν: Η συμφωνία έκλεισε!

H επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε από την τρόικα πως ήρθε σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, και το γεγονός επιβεβαίωσαν ο Γ. Στουρνάρας αλλά και ο Πωλ Τόμσεν.

Σε συμφωνία κατέληξε η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων. Διαβάστε εδω την επίσημη ανακοίνωση

Την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ι. Στουρνάρας, προσερχόμενος στο συνέδριο του Εκόνομιστ. “Έχουμε συμφωνία με την τρόικα”, ανέφερε.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στη συμφωνία και κατά την ομιλία του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, σημειώνοντας ότι αναμένεται χωρίς πρόβλημα η εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας. «Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Απαιτείται υπομονή και νηφαλιότητα. Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται ραγδαία. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Μείζων στόχος, όπως είπε, «είναι να αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα από φέτος ούτως ώστε να ζητήσουμε ενεργοποίηση της ρήτρας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup για δραστική μείωση του δημόσιου χρέους».

Ο Πωλ Τόμσεν ο οποίος επίσης παραβρίσκεται στο συνέδριο, έδωσε πράσινη κάρτα στην Ελλάδα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Όπως είπε, η χώρα κάνει συνεχή βήματα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η τρόικα.

Ο κ. Τόμσεν αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεωνσ το Δημόσιο είπε πάντως πως σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα έχει αποτύχει.

“Το πρόβλημα”, είπε, “δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό”.

Ο κ. Τομσεν έκανε αναφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι η μεγαλύτερη ευθλυνη βαρύνει τους εφοριακούς. “Δεν είναι ταγμένοι σε αυτό που κάνουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε επίσης ότι πρέπει η Ελλάδα να αντιληφθεί ότι έχει λάβει την μεγαλύτερη βοήθεια που έλαβε ποτέ χώρα στην ΕΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε