Οικονομία

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του αγωγού TAP και του ΔΕΣΦΑ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του TAP και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) για τη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικές αναφορές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος λέγοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρεται να αναλάβει τη συντήρηση του αγωγού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, όπως και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει επίσης την επιθεώρηση των σημείων διασύνδεσης με το σύστημα αγωγών του ΔΕΣΦΑ για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της τεχνικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήποι Έβρου) και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014 και η ολοκλήρωση το 2018. Ο TAP επελέγη πρόσφατα από την Κοινοπραξία του Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν ως η βέλτιστη διαδρομή αγωγού για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Με αφορμή τη συμφωνία με τον ΔΕΣΦΑ, ο κ. Rikard Scoufias, διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, τόνισε ότι αυτή επιτεύχθηκε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης με τον ΔΕΣΦΑ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων του TAP στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γιατί κερδίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές από το Αmerica First
Οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου και η σχεδιαζόμενη δημοσιονομική πολιτική ανάγκασαν τους επενδυτές να αναρωτηθούν αν τα κρατικά ομόλογα και το δολάριο θα εξακολουθήσουν να αποτελούν το καταφύγιο που ήταν για δεκαετίες
Stock market data growth chart graph investment finance analysis fintech financial district
Ιστορική συμφωνία των χωρών μελών του ΠΟΥ για τον αγώνα απέναντι στις πανδημίες
Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου αλυσίδων εφοδιασμού προϊόντων υγείας με σκοπό την προστασία των χωρών που στερήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19
Το λογότυπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας