Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σύμβουλοι Μέρκελ: Βαθύ σκοτάδι για την Ελλάδα και το 2014

Σύμβουλοι Μέρκελ: Βαθύ σκοτάδι για την Ελλάδα και το 2014

Ύφεση 1,3% και άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα και το 2014 βλέπουν οι “σοφοί” της Μέρκελ, σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις της τρόικας και του Στουρνάρα.

Το Συμβούλιο των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Μέρκελ αφιερώνει 500 σελίδες από την έκθεση του για την Ελληνική οικονομία, όμως πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις ”ανάπτυξη” και ”μείωση της ανεργίας”.

Οι σύμβουλοι της Μέρκελ βλέπουν ύφεση και μάλιστα μεγάλη, της τάξης του 1,3% όταν Στουρνάρας και τρόικα κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,6%
Πολύ απλά σημαίνει 200.000 περισσότερους ανέργους από ότι περιμέναμε

Οι Γερμανοί σοφοί, όπως αποκαλούνται, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τρόικα και το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με τις προβλέψεις τους για το 2014.

Η διαφορά εκτιμήσεων είναι χαώδης αφού σε ποσοστό του ΑΕΠ είναι σχεδόν 2%, που μεταφράζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

– Οι σύμβουλοι της Μέρκελ βλέπουν ύφεση και μάλιστα μεγάλη, της τάξης του 1,3% όταν Στουρνάρας και τρόικα κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,6%. Η διαφορά εκτιμήσεων είναι χαώδης αφού σε ποσοστό του ΑΕΠ είναι σχεδόν 2%, που μεταφράζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

– Οι Γερμανοί οικονομολόγοι βλέπουν επίσης για το 2014 εκτίναξη της ανεργίας στο 28,3%, από το 24,5% που δίνουν Στουρνάρας και τρόικα.Αυτό πολύ απλά σημαίνει 200.000 περισσότερους ανέργους από ότι περιμέναμε.

– Υπολογίζουν επίσης τον αποπληθωρισμό στο -1,2% έναντι του 0,4% από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς νέο Μνημόνιο η Ελλάδα θα συντριβεί

Η Ιρλανδία σπάει το γύψο του Μνημονίου, η Ελλάδα;

Άνοδος στο Χρηματιστήριο και στα spreads

Ο ”Ωνάσης” βάζει στο Δημόσιο ταμείο 30 εκατομμύρια ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε