Οικονομία

Σύμβουλος Σόιμπλε: Το ευρώ έχει πέντε χρόνια ζωής!

''Η Ευρώπη είναι σημαντική για μένα. Το ευρώ όχι. Και θα έδινα στο ευρώ μικρή πιθανότητα επιβίωσης'' δηλώνει ανοιχτά ο Κ. Κόνραντ, στενός σύμβουλος του Β. Σόιμπλε.

Ο Κ. Κόνραντ, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσε πάταγο με τη συνέντευξη του στην Welt am Sonntag.
”Η Ευρώπη είναι σημαντική για μένα. Το ευρώ όχι. Και θα έδινα στο ευρώ μικρή πιθανότητα επιβίωσης.Είναι δύσκολο να καθοριστεί συγκεκριμένο διάστημα, δεδομένου ότι εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, τα πέντε χρόνια ακούγονται ρεαλιστικά.

Καμία χώρα δεν μπορεί να συσσωρεύει χρέη χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο ότι οι επενδυτές της θα τραβήξουν την πρίζα. Είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας να διατηρεί τα χρέη της σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα γίνεται.

Το πού βρίσκεται το όριο θα πρέπει να αποφασίζεται μεμονωμένα. Αυτό εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθυσμού”.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας των Ελλήνων εξαγωγέων μπροστά στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους Έλληνες εξαγωγείς», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, στο Συνέδριο Ελληνικών Εξαγωγών
Εμπορευματοκιβώτια στον Πειραιά