Οικονομία

Θα ξαναδώσουν κανονικό Δώρο του Πάσχα σε Δημόσιο και συνταξιούχους;

Με το που κατατέθηκε ο προϋπολογισμός που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα φούντωσαν τα σενάρια για επαναφορά του Δώρου για το Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους και πιθανότατα στα Σώματα Ασφαλείας και σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Η δέσμευση στου Αντώνη Σαμαρά ήταν σαφής, ότι δηλαδή εαν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα τότε το 70% θα χρησιμοποιηθεί σε παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατομμυρίων ευρώ.Το 70% είναι περίπου 560 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα γίνουν κοινωνικές παροχές προεκλογικά, γιατί τότε η Eurostat θα επικυρώσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι πρώτοι που αναμένεται να επωφεληθούν είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και τα Σώματα Ασφαλείας, κα ήδη μάλιστα φουντώνουν οι φήμες πως σε αυτές τις κατηγορίες ΜΠΟΡΕΙ να επανέλθει το Δώρο του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Πιέσεις στα σούπερ μάρκετ να απορροφήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις σε ορισμένα προϊόντα
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως το υπουργείο ακολουθεί με συνέπεια μια συνδυαστική πολιτική ενίσχυσης του ανταγωνισμού, στήριξης της ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού και ταυτόχρονα αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος