Οικονομία

Τεράστιας σημασίας συμφωνία για το παγκόσμιο εμπόριο

συμφωνία αυτή δίνει μια πραγματική ώθηση. Τα κέρδη για την παγκόσμια οικονομία μπορεί τα φθάσουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η συμφωνία θα είναι μια πραγματική βοήθεια για τους φτωχότερους λαούς στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες", τόνισε ο Μπαρόζο.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα βοηθήσει στην αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

“Η συμφωνία αυτή δίνει μια πραγματική ώθηση. Τα κέρδη για την παγκόσμια οικονομία μπορεί τα φθάσουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η συμφωνία θα είναι μια πραγματική βοήθεια για τους φτωχότερους λαούς στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες”, τόνισε ο Μπαρόζο.

Η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση θα διαθέσει 400 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν τη συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Κέρελ Ντε Γκουχτ δήλωσε: “Σώσαμε τον ΠΟΕ χάρη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Μπαλί”.

“Νιώθω ανακούφιση γιατί σήμερα βλέπω τον ΠΟΕ να βγαίνει από το σκοτάδι και να επιστρέφει στην πολυμερή δράση”, τόνισε ο Ντε Γκουχτ.

Διαβάστε επίσης:

Όλο το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων – Ποιοι απαλλάσσονται

Eμπλοκή υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών στoν εκβιασμό ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων;

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.