Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

The New Yorker: O πιο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα ο Στουρνάρας

The New Yorker: O πιο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα ο Στουρνάρας

Το αμερικανικό περιοδικό Νιου Γιόρκερ δημοσιεύει συνέντευξη- πορτρέτο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπου γίνεται αναφορά στο «δύσκολο έργο» που επιτελεί, στις «άριστες σχέσεις» που διατηρεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στη «μοναξιά» που βιώνει μέσα στον πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ο κ. Στουρνάρας έχει καταστεί η «προσωποποίηση» οδυνηρών μέτρων, όπως οι απολύσεις εργαζομένων, η αύξηση της φορολόγησης και η μείωση μισθών και συντάξεων, στην προσπάθειά του να βγάλει τη χώρα από τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών από πολλούς βουλευτές και οι οποίες προέρχονται συχνά από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί ωστόσο επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, και συνεχίζει να απολαμβάνει τη στήριξή του, όπως επισημαίνεται.

Στη συνέχεια, παρατίθεται απόσπασμα τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, στο Σύνταγμα, όπου ο κ. Σαμαράς εκφράζει την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, δηλώνοντας ότι παρά τις όποιες προηγούμενες ιδεολογικές διαφορές, έχουν έναν κοινό στόχο ο οποίος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη «δύσκολη πορεία» του κ. Στουρνάρα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, με τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που διεξήγε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη διασφάλιση χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας: Υπάρχουν δικλείδες για τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ

Σκληρό μήνυμα προς Στουρνάρα τα όσα είπε ο Δεμίρης που δεν είναι απλά πρόεδρος των ΕΑΣ

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν όχι σε νέα μέτρα – Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει το φορολογικό για τα ακίνητα

Στουρνάρας από Μαξίμου: Δεν βλέπω νέα μέτρα στον ορίζοντα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε