Κυριακή, 24 Νοε.
10oC Αθήνα

Τι είπαν Σόιμπλε και Δένδιας για φορολογία και ανάπτυξη – Ποιούς θα συναντήσει ο Έλληνας υπουργός

Τι είπαν Σόιμπλε και Δένδιας για φορολογία και ανάπτυξη – Ποιούς θα συναντήσει ο Έλληνας υπουργός

Ευρύτατη συζήτηση για όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας με τον Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο. Στο… τραπέζι η ανεργία, τα φορολογικά και η εξέλιξη του προγράμματος σταθερότητας.

“Ευρύτατη συζήτηση” μιας ώρας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν “όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης”, τα φορολογικά και η κρίση στην Ουκρανία, είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.
Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, στη συνάντηση συζητήθηκαν “όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία – την δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως”.
Ο υπουργός θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI).
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ακόμη ότι κατά την συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε συζητήθηκαν “παρά πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν” και κατέληξε τονίζοντας: “Τελικά η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική”.

Διαβάστε επίσης:
Ψάχνει επενδυτές στη Γερμανία ο Δένδιας

Έρχεται επιτέλους η ανάπτυξη; Στο 0,2% του ΑΕΠ η ύφεση

Financial Times: Ποιά ανάπτυξη; Το τελευταίο τίναγμα της ψόφιας γάτας!

Ντερ Στάνταρντ: Η οικονομία της Ελλάδας παρουσιάζει ανάπτυξη χάρη στους τουρίστες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε