Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Tο ΔΝΤ ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας στους άλλους”

Tο ΔΝΤ ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας στους άλλους”

Μπαλάκι τις ευθύνες κάνει το ΔΝΤ ενώ ταυτόχρονα πιέζει τους Ευρωπαίους για νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, υποστηρίζουν το Spiegel και η Μεγκάν Γκριν, επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence.

Είναι σαφές ότι το έγγραφο του ΔΝΤ αποσκοπεί στην αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας του Ταμείου, το οποίο αναγκάστηκε να αποκλίνει από τους κανόνες του προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Διαπιστώνοντας ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, «το ΔΝΤ ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας στους άλλους εμπλεκομένους» παρατηρεί η Μεγκάν Γκριν, επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence.

Είναι εξίσου σαφές ότι στόχος της έκθεσης του ΔΝΤ είναι να εντείνει τις πιέσεις στους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου αυτοί να συμφωνήσουν σε ένα ακόμη «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως παρατηρεί και το Spiegel-Online σε ανάλυσή του.
«Η κριτική που ασκεί το ΔΝΤ οφείλεται στην αυξανόμενη νευρικότητα των αυτοαποκαλουμένων διασωστών, καθώς πλησιάζει η στιγμή που θα καταστεί αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους», εκτιμά η Rheinische Post.

Οι διασώστες απέτυχαν, «καθώς περιορίστηκαν στην επιβολή της λιτότητας στην Αθήνα και στη μείωση του ρίσκου για το ευρώ, ξεχνώντας με τον τρόπο αυτόν την προοπτική για τους Έλληνες», υποστηρίζει η Tagesspiegel

Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη γερμανική κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις εκλογές είναι η έναρξη μιας συζήτησης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος ΔΝΤ για την Ελλάδα: “Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη μετάδοση του ελληνικού προβλήματος”

Ο Ντράγκι δεν αποδέχεται την αυτοκριτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε