Τετάρτη, 27 Νοε.
15oC Αθήνα

Τορπίλη στην κυβέρνηση οι απαιτήσεις της τρόικας για πλειστηριασμούς

Τορπίλη στην κυβέρνηση οι απαιτήσεις της τρόικας για πλειστηριασμούς

Σε πολύ βαρύ κλίμα συναντώνται το απόγευμα στο Μαξίμου Σαμαράς και Βενιζέλος ενώ η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη στις απαιτήσεις της για απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Τα θέματα που παραμένουν ανοικτά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα στις 18:00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μ. Μαξίμου.

Η κυβέρνηση καλείται να βρει την ισορροπία του τρόμου, που σημαίνει δηλαδή και να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα αλλά και αυτή η συμφωνία να ”περνάει” από τη Βουλή.

Μόνο όμως με μαγικό τρόπο μπορούν να γίνουν όλα αυτά μαζί γιατί η τρόικα απαιτεί:

– Απελευθέρωση πλειστηριασμών

– Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων

– Νέα μέτρα για να καλυφτεί η τρύπα από τον φόρο ακινήτων

Το πόσο μετέωρη, αν όχι εγκλωβισμένη, είναι η κυβέρνηση αποδεικνύεται από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την καθοριστική συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου.
Από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ισχύουν και είναι πολύ συγκεκριμένες οι θέσεις για «όχι» σε ολική άρση των πλειστηριασμών, «όχι» σε μαζικές απολύσεις, «όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, και προώθηση του ενιαίου φόρου ακινήτων όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι διαφορές κυβέρνησης τρόικας στους πλειστηριασμούς

‘Οπως εξομολογούνται κυβερνητικά στελέχη ”αν περνούσαν οι απαιτήσεις της τρόικας για απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα έπεφτε η κυβέρνηση”.
Σύμφωνα με το Euro2day η τρόικα δέχεται εξάμηνο μεταβατικό στάδιο, πριν από την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία.Εως τότε από πλειστηριασμούς θα προστατεύονται, σύμφωνα πάντα με την τρόικα, οι ιδιοκτήτες που η πρώτη τους κατοικία δεν ξεπερνάει σε αξία τις 120.000 ευρώ, το οικογενειακό τους εισόδημα τα 20.000 ευρώ και η συνολική περιουσία του φορολογούμενου δεν ξεπερνά το 120% της αξίας της πρώτης κατοικίας.

Από την απέναντι όχθη η ελληνική κυβέρνηση φέρεται αντιπροτείνει στην τρόικα μεταβατική περίοδο τριών ετών και επιπλέον ζητά να μην υπάρχει καθόλου το κριτήριο του εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε