Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τρεις εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας στον κατάλογο των νέων κυρώσεων της ΕΕ

Τρεις εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας στον κατάλογο των νέων κυρώσεων της ΕΕ

Οι σημαντικότερες εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας προστίθενται στον ευρωπαϊκό κατάλογο των νομικών προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, λέει διπλωμάτης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέθεσε τις σημαντικές ενεργειακές επιχειρήσεις Rosneft, Transneft και Gazprom Neft στον κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων της Ρωσίας οι οποίες αντιμετωπίζουν κυρώσεις και δεν θα τους επιτρέπεται να αντλούν κεφάλαια ή να δανείζονται από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, δήλωσε σήμερα ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ αφού δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ

Οι κυρώσεις της ΕΕ πάντως δεν περικλείουν τον τομέα του φυσικού αερίου και ιδίως την δημόσια Gazprom, τη μεγαλύτερη στον κόσμο σε όρους παραγωγής αερίου παγκοσμίως, που αποτελεί επίσης τον μεγαλύτερο προμηθευτή αυτού του καυσίμου για την Ευρώπη.

Γενικά, οι κυρώσεις της ΕΕ που αφορούν την άντληση κεφαλαίων στα κράτη μέλη της και επιβάλλονται στις ρωσικές επιχειρήσεις θα ισχύσουν για εταιρείες ο κύκλος εργασιών των οποίων υπερβαίνει το 1 τρισεκ. ρούβλια (26,95 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ, 20,8 δισεκ. ευρώ) και προκύπτει κατά το 50% ή περισσότερο από την πώληση ή από τη μεταφορά πετρελαίου, είπε ο διπλωμάτης.

Οι κυρώσεις αυτές θα εγκριθούν εκτός εάν κάποια από τις κυβερνήσεις εγείρει ενστάσεις στη συμφωνία έως τις 16:00 [ώρα Ελλάδας]. Η συμφωνία για τις κυρώσεις είχε ήδη επιτευχθεί από τους πρεσβευτές των 28 κρατών-μελών της ΕΕ το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε

Η Ουκρανία θα προμηθευτεί οπλισμό από πέντε χώρες του ΝΑΤΟ

Μια νεκρή στη Μαριούπολη – Εκρήξεις στο Ντονέτσκ

κρήξεις και μάχες στην Ουκρανία παρά την εκεχειρία

ΜΚΟ καταγγέλλει τους φιλορώσους ότι επιβάλλουν καταναγκαστική εργασία σε κρατούμενους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε