Οικονομία

Τρένο που σφυρίζει η γερμανική οικονομία

Λόγω κυρίως των εξαγωγών η γερμανική οικονομία εμφάνισε δυνατή ανάπτυξη +3% το 2011, όμως για το 2012 προβλέπεται να πέσει θύμα της ευρωπαικής κρίσης.

Σύμφωνα με την γερμανική στατιστική η Γερμανία μετά το +3,7% ανάπτυξης που γνώρισε το 2010, είχε ανάπτυξη +3% το 2011, με έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ.

Όμως, σύμφωνα και με έκθεση της Deutsche Bundesbank, το 2012 θα μπει φρένο στην γερμανική ανάπτυξη που αναμένεται μάξιμουμ στο +0,6% και με τον όρο πως δεν θα επιδεινωθεί η διεθνή κρίση.
Αιτία της επιβράδυνσης θα είναι πως η Γερμανία θα ”πληρώσει” τα μέτρα λιτότητας κυρίως στον ευρωπαικό νότο που αυτομάτως σημαίνει μείωση στη ζήτηση γερμανικών προιόντων.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε πλήρη εφαρμογή σε τουρισμό και εστίαση από το Σάββατο 1 Μαρτίου
Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψαν αύξηση στις καταγεγραμμένες υπερωρίες στους ενταγμένους κλάδους κατά 815.509 ώρες για το 2024 σε σχέση με τα έτη πριν την εφαρμογή του μέτρου
Κινητό τηλέφωνο με εφαρμογή για την ψηφιακή κάρτα εργασίας