Οικονομία

Τρόμπα” η τρόικα – Φουσκώνει συνεχώς το λογαριασμό για νέα μέτρα

Απολύσεις στο Δημόσιο, ξεπάγωμα πλειστηριασμών και απελευθέρωση στα επαγγελματικά ενοίκια βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα στις συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Στο πιο κρίσιμο 24ωρο με την τρόικα μπαίνει η κυβέρνηση καθώς στα διαδοχικά ραντεβού με τους υπουργούς θα κριθούν τα πάντα.

στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών, η απελευθέρωση στα επαγγελματικά ενοίκια και η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο

Σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και αύριο με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και το τελικό ξεκαθάρισμα θα γίνει με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Το 24ωρο αυτό θεωρείται το πιο κρίσιμο γιατί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν:

– Το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών

– Η απελευθέρωση στα επαγγελματικά ενοίκια

– Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο

Προσέξτε τώρα την ”μπακαλίστικη” λογική της τρόικας, που όπως αποδεικνύεται έμαθε για τα καλά πως γίνονται τα παζάρια στην Ελλάδα.

διέρρευσαν ήδη πως δεν τους ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο ο λογαριασμός των μέτρων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση, και για αυτό και άνοιξαν νέα τρύπα στο ασφαλιστικό

Οι δανειστές προτού κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους υπουργούς φρόντισαν να ”φουσκώσουν” τις απαιτήσεις τους ώστε να έχουν το περιθώριο υποχωρήσεων και συμβιβασμών.

Με αυτή τη λογική κινούμενοι διέρρευσαν ήδη πως δεν τους ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο ο λογαριασμός των μέτρων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση, και για αυτό και άνοιξαν νέα τρύπα στο ασφαλιστικό, απορρίπτοντας τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Charlotte Foucteau: Καινοτομία με σκοπό – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά αξία όταν ενισχύει την ανθρώπινη εμπειρία
Η CEO της TP Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2025, ανέδειξε τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης ως κινητήρια δύναμη στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό, όταν αξιοποιείται με στόχο την πρόοδο, ενσυναίσθηση και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ψηφιακών εμπειριών
Η Σαρλότ Φουκτώ