Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Βερολίνο: Έχουμε σχέδιο βοήθεια για την Ελλάδα

Βερολίνο: Έχουμε σχέδιο βοήθεια για την Ελλάδα

«Αδειάζει» το Spiegel και παραδέχεται πως υπάρχει σχέδιο για νέα βοήθεια στην Ελλάδα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Ως εσφαλμένο απέρριψε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές και γιατί Άνγκελα Μέρκελ έχει πατήσει… πόδι γι’ αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν επιθυμεί να δώσει ένα θετικό μήνυμα πριν από τις εκλογές, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει το γερμανικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ενόψει των ευρωεκλογών.

Όμως τη Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

«Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα ισχύει έως το τέλος του 2014.

«To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την Μέρκελ ”χαστούκι” και από τον Όλι Ρεν: Δεν μπορεί να κάνει παροχές η Ελληνική κυβέρνηση – Μετά το καλοκαίρι η συζήτηση για νέα βοήθεια

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν είναι ”χαλαρό” με την Ελλάδα

Το Spiegel αποκαλύπτει καυγά μεταξύ Μέρκελ Σόιμπλε για την Ελλάδα – Η Καγκελάριος σταματάει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πριν τις Ευρωεκλογές!

Ψυχρολουσία! Η Μέρκελ μπλοκάρει τη βοήθεια στην Ελλάδα πριν τις Ευρωεκλογές

Ο Σόιμπλε ακυρώνει το Spiegel: Ποιο κούρεμα;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε