Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Επεκτείνεται το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της ΝΟΚΙΑ – 150 επιπλέον θέσεις εργασίας

Χατζηδάκης: Επεκτείνεται το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της ΝΟΚΙΑ – 150 επιπλέον θέσεις εργασίας

Την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα και τη δημιουργία, σε πρώτη φάση 150 επιπλέον θέσεων εργασίας για τους Έλληνες Μηχανικούς, χαιρέτισε ο υπουργος Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στα εγκαίνια του κέντρου.

«Το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της NSN στην Ελλάδα επεκτείνεται, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Μηχανικούς. Έτσι, το Κέντρο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε η επένδυση είναι είναι τριπλά σημαντική.
• Πρώτον, διότι γίνεται τώρα, μέσα στην κρίση.
• Δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.
• Και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η επένδυση είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα, στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε όλους όσοι επενδύουν στις προοπτικές της.

Επίσης, στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στέλνει το μήνυμα, τέλος, πως η Ελλάδα θέλει και μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο – να στραφεί στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον υπουργό «η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρίες. Όλες αυτές οι κινήσεις επιβεβαιώνουν πως πλέον αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των Ελλήνων. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο και φέρνουν καρπούς».

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει ις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαμαράς είδε στελέχη της Nokia – “Σημαία μας η ανάπτυξη”

“Πόρτα εξόδου” σε 10.000 εργαζόμενους της Nokia

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε