Αντίθετα, 141 βουλευτές καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά η κρισιμότερη ημέρα θεωρείται η Πέμπτη, καθώς ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν θα ψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα όπως η κα Κατσέλη που και σήμερα δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 και θα εξηγήσει με λεπτομέρεια τους λόγους.
Δείτε την ανακοίνωση του αποτελέσματος
Νωρίτερα, κυβερνητικοί βουλευτές είχαν διατυπώσει ενστάσεις επί του άρθρου 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, ενώ και η Άννα Νταλάρα ζήτησε έστω και την τελευταία στιγμή μία πιο ευνοϊκή ρύθμιση για το άρθρο 37.
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει άμεσα “μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό”, αλλιώς πρόσθεσε με νόημα “δεν μπορώ να ολοκληρώσω τη φράση μου”.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε όσο πιο κατηγορηματικά γίνεται ότι το άρθρο 37 δεν αλλάζει οπότε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ψηφοφορία της Πέμπτης επί των άρθρων.
Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του προσπάθησε για άλλη μία φορά να πείσει τους βουλευτές πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα είναι η ελληνική απάντηση στο κάλεσμα για τη σωτηρία της χώρας και κάλεσε τους πάντες να το υπερψηφίσουν.
Ο κ. Βενιζέλος για άλλη μία φορά περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κάνοντας λόγο για συνθήκες πολέμου που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί. Μάλιστα, προειδοποίησε την Νέα Δημοκρατία πως εάν νομίζεικ πως καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος.
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της στη Βουλή, Μανώλη Κεφαλογιάννη κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο και την κυβέρνηση να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: