Για το σκοπό αυτό έχει κινητοποιήσει και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η λύση που κρίνεται ως η πλέον πρόσφορη είναι τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς και τα κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το επόμενο δεκαήμερο.
Το πρώτο βήμα έγινε προς την κατεύθυνση του ΟΑΕΔ, αλλά τελικά η κυβέρνηση έφαγε πόρτα, αφού το διοικητικό συμβούλιο δεν ενέκρινε την περασμένη Τρίτη την τοποθέτηση των χρημάτων σε ρέπος με ετήσιο επιτόκιο 2% περίπου.
Ομως, οι πιέσεις θα συνεχιστούν, λένε οι πληροφορίες και το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού την ερχόμενη Τρίτη. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει και ο ιστότοπος capital.gr, αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις του κ. Σκουρλέτη και του κ. Δ. Μάρδα με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ) σε μία προσπάθεια να τους πείσουν να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΟΔΔΗΧ για την τοποθέτηση των χρημάτων σε ρέπος.
Την ίδια κίνηση, αναφέρουν οπι πληροφορίες κάνουν κυβερνητικά στελέχη και προς άλλα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να βρεθούν τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται να πληρωθεί το ΔΝΤ ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός για λίγες εκατοντάδες εκατομμύρια και να επομένως να χρεοκοπήσει η χώρα.
Η κινητοποίηση της κυβέρνησης έγινε απαραίτητη ύστερα από την άρνηση που εξέφρασαν στελέχη του ΔΝΤ για παράταση της πληρωμής για δύο μήνες.
Οι πληροφορίες από άλλες κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο πως η παράταση είναι μία πολύ κακή ιδέα, ιδίως τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ενώ θα αποτελεί και κακό προηγούμενο για τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει για το επόμενο μεσοπρόθεσμο.