Site icon NewsIT

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο

05.08.2024 | 14:45
Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο

Στους ρυθμούς του παγκόσμιου sell off κινούνται και τα κρυπτονομίσματα (σ.σ. Bitcoin, Ether) που σημείωσαν πτώση εν μέσω ενός ξεπουλήματος στις παγκόσμιες αγορές που υποκινήθηκε από τους φόβους για ύφεση.

Η τιμή του Bitcoin βυθίστηκε περισσότερο από 13% σήμερα (5.8.2024) στα 50.963,57 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Κάποια στιγμή, έπεσε στα 49.111,10 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδό του και η πρώτη φορά κάτω από τα 50.000 δολάρια από τον Φεβρουάριο.

Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν 18% από το Σάββατο (3.8.2024). Πριν από μία εβδομάδα, στις 20 Ιουλίου, είχε σκαρφαλώσει μέχρι και τα 69.982 δολάρια.

«Οι πτώσεις του 30%, όσο τρομακτικές και αν είναι, είναι συνηθισμένες κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών και είναι ενθαρρυντικό ότι το Bitcoin αναπήδησε ξανά πάνω από τα 50.000 δολάρια», δήλωσε ο συνιδρυτής της Nexo Antoni Trenchev. «Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, βρισκόμαστε σε ένα ασταθές, ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς … η στιγμή για να γίνουμε ανοδικοί θα είναι όταν το bitcoin ξαναπάρει τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών του, ο οποίος συνήθως μας λέει αν βρισκόμαστε σε ανοδική ή πτωτική αγορά, στα 61.500 δολάρια».

Όσο αφορά το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ether οι απώλειες ήταν ακόμη πιο απότομες. Το κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο υποχώρησε κατά 17% στα 2.271,21 δολάρια, ανεβάζοντας τις τριήμερες απώλειές του στο 24% και εξαλείφοντας το κέρδος του 2024.

Οι μετοχές κρυπτογράφησης ήταν από τις πιο σκληρά πληγείσες στην προαγορά. Η coinbase σημείωσε πτώση 13%, ενώ η MicroStrategy διολίσθησε σχεδόν 17%. Οι μετοχές εξόρυξης υπέστησαν επίσης διψήφιες απώλειες.

Οι κινήσεις ακολουθούν ένα ευρύτερο ξεπούλημα της αγοράς που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου ανανέωσε τους φόβους των επενδυτών για ύφεση. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite εισήλθε σε διόρθωση. Οι ιαπωνικές μετοχές εισήλθαν σε πτωτική αγορά επίσης σήμερα, αφού έκαναν βουτιά άνω του 12% κατά τη διάρκεια της νύχτας – το χειρότερο μονοήμερο ξεπούλημα από το 1987. 

«Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όλοι πίστευαν ότι ο πληθωρισμός μειωνόταν σταδιακά και η οικονομία ήταν σχετικά ισχυρή, οπότε η Fed θα ξεκινούσε τη μείωση των επιτοκίων με την επιτυχή ήπια προσγείωση της οικονομίας», δήλωσε ο Yuya Hasegawa, αναλυτής της αγοράς κρυπτογράφησης στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο bitcoin Bitbank. «Ωστόσο, η έκθεση PMI μεταποίησης των ΗΠΑ τον Ιούλιο και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας ήταν πολύ πιο αδύναμες από ό,τι περίμενε η αγορά – και τώρα [οι επενδυτές] ανησυχούν για την πιθανότητα ύφεσης και απορρίπτουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου».

Εκτός από τις οικονομικές και γεωπολιτικές ανησυχίες, οι επενδυτές κρυπτογράφησης αντιμετωπίζουν την πίεση πώλησης από τις διανομές του Mt. Gox και τη μείωση των πιθανοτήτων για μια δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Οι δημοσκοπήσεις στην Polymarket, μια πλατφόρμα αγοράς προβλέψεων που βασίζεται στο Ethereum, δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ του Τραμπ και της Καμάλα Χάρις έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα στις 21 Ιουλίου.

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περίπου 21% για τον μήνα Αύγουστο, έναν τυπικά υποτονικό μήνα για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, και κάτω από το κατώτατο όριο των 55.000 δολαρίων που το στήριξε για μεγάλο μέρος του έτους. Αν δεν καταφέρει να ανακάμψει, θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος μήνας του από τον Ιούνιο του 2022, όταν έχασε περίπου 37%.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version