Αγορές

JPMorgan: «Κακή ιδέα» να βγει το ελληνικό χρηματιστήριο από τις αναδυόμενες αγορές

Ως αρνητικό καταλύτη χαρακτηρίζει η JPMorgan το ενδεχόμενο το Χρηματιστήριο Αθηνών να «προαχθεί» πάνω από την κατηγορία των αναδυόμενων αγορών στην οποία βρίσκεται τώρα. Επιπλέον, ο επενδυτικός κολοσσός δεν θεωρεί την πιθανότητα ως ισχυρή.

Σε έκθεση της, η JPMorgan επισημαίνει ότι μόνο η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο ΟΠΑΠ από τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου πληρούν τα κριτήρια για να εισαχθούν στον δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών.

Έτσι, η τράπεζα της Wall Street τονίζει πως μια μετακίνηση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές θα συρρικνώσει τις επιλογές επενδύσεων σε αυτή, αφού το κατώτατο όριο μεγέθους σε κεφαλαιοποίηση διπλασιάζεται από τις αναδυόμενες αγορές και θα καθιστούσε την Ελλάδα τη μικρότερη αγορά στον δείκτη MSCI Europe με 0,13% συμμετοχή σε αυτόν, θέτοντας την χώρα πίσω και από την την Αυστρία και την Πορτογαλία.

Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Η μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων στην Ιστορία – Χάκερς αφαίρεσαν 1,5 δισ. δολάρια από το ανταλλακτήριο Bybit
Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο το «ψυχρό» πορτοφόλι της Bybit, ένα σύστημα αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης που έχει σχεδιαστεί για λόγους ασφαλείας
Σωρός από bitcoin