Παρασκευή, 2 Αυγ.
32oC Αθήνα

Wall Street: Ελεύθερη πτώση για τις αμερικανικές μετοχές – 900 μονάδες κάτω ο Dow Jones

Wall Street: Ελεύθερη πτώση για τις αμερικανικές μετοχές – 900 μονάδες κάτω ο Dow Jones

Ελεύθερη πτώση σημειώνουν την Παρασκευή (02.08.2024) οι αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες της Wall Street να πέφτουν σε βαθύ κόκκινο.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Wall Street διολισθαίνουν, καθώς μια πολύ ασθενέστερη από το αναμενόμενο έκθεση για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο πυροδοτεί ανησυχίες ότι η οικονομία θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση.

Ο Dow Jones υποχωρεί άνω των 900 μονάδων, ο S&P 500 χάνει 135 μονάδες και ο Nasdaq περί τις 500 μονάδες. Το ξεπούλημα της Παρασκευής ωθεί τον Nasdaq σε περιοχή διόρθωσης – με πτώση άνω του 10% από το ιστορικό υψηλό που είχε σημειώσει πριν από σχεδόν ένα μήνα. Ο S&P 500 και ο Dow βρίσκονται 6% και 4% κάτω από τα ιστορικά τους υψηλά.

 Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ενώ το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.

Οι μη αγροτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν μόλις κατά 114.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, επιβράδυνση από τις 179.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούνιο και κάτω από τις 185.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%.

Η Amazon διολισθαίνει κατά 9% αφού έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του β’ τριμήνου και εξέδωσε απογοητευτικές προβλέψεις. Η Intel καταρρέει κατά 26% μετά την ανακοίνωση αδύναμων προβλέψεων αλλά και απολύσεων. 

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις