Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Wall Street: Ξεπούλημα των τεχνολογικών μετοχών, βούλιαξαν Alphabet και Tesla

Wall Street: Ξεπούλημα των τεχνολογικών μετοχών, βούλιαξαν Alphabet και Tesla

Μαζικό τεχνολογικό sell off σημειώθηκε την Τετάρτη (24.07.2024) στην Wall Street καθώς οι μετοχές του Nasdaq και του S&P 500 κατρακύλησαν κάτω από το βάρος της απογοήτευσης των αποτελεσμάτων στον κλάδο, και ιδιαίτερα της Alphabet και της Tesla.

Το ξεπούλημα στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street έβαλε τον S&P 500 σε τροχιά για τη χειρότερη ημέρα του από το 2022.

Ο τελευταίος έχασε 2,1%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 3,4% και οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα του 2024. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 397 μονάδες ή 1%.

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, υποχώρησαν κατά 5%, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 31 Ιανουαρίου -όταν έπεσαν 7,5%. Παρόλο που η Alphabet ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα αποτελέσματά της, τα διαφημιστικά έσοδα του YouTube έπεσαν κάτω από την εκτίμηση.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 11% – η χειρότερη ημέρα τους από τις 25 Ιανουαρίου – λόγω των ασθενέστερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων και της πτώσης των εσόδων από τα αυτοκίνητα κατά 7% σε ετήσια βάση.

Άλλες μεγάλες τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν σε συγχρονισμό με την Alphabet και την Tesla. Nvidia και Meta Platforms έχασαν αντίστοιχα 6% και 5%, ενώ η Microsoft διολίσθησε κατά 4%.
Οι εκθέσεις αυτές σηματοδοτούν την πρώτη ματιά των επενδυτών στο πώς τα πήγαν οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά το δεύτερο τρίμηνο. Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Wall Street, καθώς αυτή η μικρή ομάδα εταιρειών είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των φετινών κερδών.

 

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις