Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Wall Street: Σε αναμονή της συνεδρίασης τα futures καταρρέουν – Παγκόσμια ανατριχίλα στις αγορές

Wall Street: Σε αναμονή της συνεδρίασης τα futures καταρρέουν – Παγκόσμια ανατριχίλα στις αγορές

Τα futures των μετοχών της Wall Street σημειώνουν πτώση σήμερα (5.8.2024), στο πλαίσιο των sell off στις παγκόσμιες αγορές που επικεντρώνονται στους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 12% στη χειρότερη ημέρα του από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 για τη Wall Street.

Τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 3%, αφού ο δείκτης αναφοράς έχασε 1,8% την Παρασκευή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq χάνουν 4,5%, καθώς οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν πτώση 783 μονάδων, ή 2%, μετά την απώλεια 611 μονάδων την Παρασκευή.

Οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ ήταν ο κύριος υπαίτιος για την κατάρρευση της παγκόσμιας αγοράς μετά την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου της Παρασκευής. Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η Fed καθυστερεί να μειώσει τα επιτόκια για να ενισχύσει την οικονομική επιβράδυνση, με την κεντρική τράπεζα να επιλέγει αντ’ αυτού να διατηρήσει τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή η ανησυχία για γενική πολεμική ανάφλεξη επισκιάζει τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα καθώς τα γεγονότα στην μέση ανατολή διαταράσσουν τις αγορές απειλώντας με εκτίναξη τις τιμές των καυσίμων.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις