Site icon NewsIT

Ασιατικές Αγορές: Τεχνική άνοδος στο Τόκιο μετά την ιστορική «βουτιά» που ξύπνησε μνήμες από το κραχ του 1987

06.08.2024 | 08:15
Ασιατικές Αγορές: Τεχνική άνοδος στο Τόκιο μετά την ιστορική «βουτιά» που ξύπνησε μνήμες από το κραχ του 1987

A man looks at an electronic board displaying Topix and Japan's Nikkei share averages outside a brokerage in Tokyo, Japan, August 6, 2024. REUTERS/Willy Kurniawan

Οι μετοχές της Ιαπωνίας ανέκαμψαν έντονα μετά την χθεσινή ιστορική πτώση που θύμισε το κραχ του 1987, αφού ο δείκτης Nikkei 225 και ο Topix υποχώρησαν πάνω από 12% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Άλλες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν επίσης άνοδο.

Οι δύο βασικοί δείκτες μετοχών της Ιαπωνίας σημείωσαν άλμα σχεδόν 11%, ενώ ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν άνοδο, ενώ εκείνες στην ηπειρωτική Κίνα ήταν συγκρατημένες.

Η ακαριαία χθεσινή πτώση κατέστρεψε δισεκατομμύρια στις αγορές από τη Νέα Υόρκη έως το Λονδίνο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις αμερικανικές μετοχές προχώρησαν επίσης και τα ομόλογα του Δημοσίου υποχώρησαν.

Τα πρώτα θετικά σημάδια υποδηλώνουν ότι οι έμποροι παίρνουν ανάσα μετά από μια δραματική ημέρα κατά την οποία ο “δείκτης φόβου” της Wall Street – ο VIX – κατέγραψε κάποια στιγμή αύξηση ρεκόρ σε στοιχεία που ανάγονται στο 1990, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Καθώς οι ιαπωνικές μετοχές ανακάμπτουν, οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές είναι πιθανό να ανακάμψουν μαζί σήμερα», δήλωσε ο Tomo Kinoshita, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς στην Invesco Asset Management στο Τόκιο.

«Καθώς το μέγεθος της πτώσης των τιμών των ιαπωνικών μετοχών χθες αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι συμμετέχοντες στην αγορά αναγνωρίζουν πλέον ότι η χθεσινή διόρθωση της ιαπωνικής αγοράς ήταν υπερβολική».

Το γεν υποχώρησε έως και 1,5% την Τρίτη, πριν περιορίσει κάποιες από τις απώλειές του. Το νόμισμα εξακολουθεί να έχει κερδίσει περίπου 11% αυτό το τρίμηνο λόγω των προσδοκιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Ο διακόπτης των προθεσμιακών συμβολαίων Nikkei 25 ενεργοποιήθηκε πριν ανοίξει η αγορά, μετά τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση του σε όρους γεν τη Δευτέρα. Η άνοδος των προθεσμιακών συμβολαίων Kospi 200 και Kosdaq 150 ενεργοποίησε ένα άλλο “πλαγιοκόπτη” στη Νότια Κορέα το πρωί της Τρίτης, σταματώντας για λίγο τις εντολές αγοράς για τις συναλλαγές του προγράμματος.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version